Jongeren informeren over vermogensopbouw.
Wat is de Woonwinkel & het Koopklaar Traject?
De Woonwinkel is een plek waar jongeren laagdrempelig kunnen binnenlopen met al hun vragen rondom het kopen van een woning. Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan het Koopklaar Traject waarin de ins & outs bij het aanschaffen van een woning op de woningmarkt worden besproken.
Klaarstomen voor het kopen van je eerste woning!
De Woonwinkel is een plaats waar jongeren elke dag kunnen binnenlopen met vragen over koopwoningen en het koopproces. Hier zit altijd een deskundige hostess die jongeren op weg helpt met al hun vragen. De Woonwinkel wordt daarnaast omarmd door Rabobank en ABN AMRO, om de week neemt er een hypotheekadviseur van een van deze twee partijen plaats in de woonwinkel om jongeren laagdrempelig te woord te staan.
Het Koopklaar Traject
Daarnaast kunnen jongeren die meer de verdieping in willen deelnemen aan het KoopKlaar traject. Dit is een tweedelig traject. Allereerst vindt er een basiscursus plaats die bestaat uit 5 plenaire sessies. Deze sessies staan onder leiding van jongerenorganisaties en worden ingevuld met kennis vanuit experts uit deze markt (makelaars, hypotheekadviseurs, etc.). Het tweede deel bestaat uit een persoonlijk assessment die we maken aan de hand van persoonlijke gesprekken. Hier wordt in kaart gebracht waar jongeren nu staan en hoe ver ze van hun doel af staan.
Onze missie
Wij gunnen een ieder om bewust te worden van hun mogelijkheden in de huidige maatschappij. Het is onze missie om zoveel mogelijk jongeren te helpen met het werken aan vermogensopbouw.
Actualiteiten Woonwinkel & Koopklaar
Wij hebben gezien dat een hele grote groep jongeren (vaak met een migratieachtergrond) onvoldoende kennis hebben over hoe het kopen van een woning werkt. Wij constateren ook dat de wijze waarop je besluit te wonen (kopen of huren) in grote mate bijdraagt aan de omvang van je vermogensopbouw.
Samenwerkingspartners of geïnteresseerde jongeren in de koopwoningmarkt nodigen we graag uit om contact met ons op te nemen.