We transformeren het grijze kantorengebied Amstel lll naar de levendige, actieve en avontuurlijke woonwijk Bijlmer West.
Wat is HOBU?
Sinds 2021 brengen we nieuwe energie naar het grootste stedelijke transformatiegebied dat Amsterdam kent en dat doen we onder de naam HOBU.
Amstel III wordt Bijlmer West
Amstel III is een grijs monofunctioneel kantorenpark in Amsterdam Zuidoost. In de komende decennia transformeert dit gebied in een multifunctionele stedelijke buurt met 15.000 nieuwe woningen. Wij hebben deelgenomen aan een tender uitvraag van Gemeente Amsterdam om van dit gebied een plaats te maken die leefbaar is en waar men graag komt ook in de tijdelijke fase van sloop en bouw. Ons plan werd als beste beoordeeld door een brede commissie. Een van onze grootste speerpunten is dat wij verbinding willen maken tussen Amstel lll en het multiculturele Bijlmergebied dat zich bevind aan de andere kant van de metrobaan. Zo moet de metrobaan die de twee zijden van Zuidoost afsplitst niet meer gaan voelen als een damwand maar als een ruggengraat.
HOBU faciliteert & legt verbinding
Wij faciliteren vooral lokale makers en richten ons op de groei van netwerken bestaande uit lokale bewoners, bedrijven, organisaties en ambtenaren die samen werken aan dezelfde doelstellingen. Ons streven is om de mogelijkheden die zich voordoen in de tijdelijkheid ten goede te laten komen van langdurige maatschappelijke impact.

Samen met ROEF en RESOCIALIZE organiseerden we een tour langs daken waarop kunstwerken van lokale makers te zien zijn.

Onze 3 hoofddoelen zijn
Vergroten leefbaarheid
Verbinding
Duurzaamheid
Huidige activiteiten HOBU
In samenwerking met BIMS Tourguides en RESOCIALIZE organiseren we de Zuidoost Foodtour. Hierin bieden we lokale foodspots een podium om hun gerechten en hun verhalen te delen. Zo maken deelnemers kennis met de verschillende keukens die dit stadsdeel rijk is.
Makers, ondernemers, creatives, een ieder met idee├źn is uitgenodigd om ons te benaderen zodat we samen kunnen werken aan Bijlmer West!